TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Tvaroh na omáčku můžete nahradit například zakysanou smetanou či bílým jogurtem.

Ingredience

16 středních žampionů
2 papriky
16 cherry rajčátek
3 větší cibule
kvalitní olivový olej
3 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
1 lžíce provensálského koření
2 stroužky česneku
nízkotučný tvaroh
čerstvé bylinky dle chuti
sůl a pepř

Postup

Papriky nakrájejte na kostičky, žampiony očistěte, oloupejte a případně rozkrojte hlavičky na půl. Cibuli oloupejte a nakrájejte na měsíčky.

Cherry rajčátka nechte v celku. V míse smíchejte olej, čerstvě vymačkanou citrónovou šťávu, směs provensálského koření, utřený či prolisovaný česnek, pepř.

V marinádě následně smočte papriku, rajčátka a žampióny, opatrně obalte také cibuli. Zeleninu napichujte střídavě na jehly. Grilujte na předehřátém grilu cca 10 minut.

Mezitím si nízkotučný tvaroh v misce rozdělejte s čerstvými nadrobno nakrájenými bylinkami, můžete přidat špetku pepře a sůl podle chuti. Hotové špízy poté namáčejte v bylinkové omáčce.

Tags : špízšpízy

Nenechte si ujít další zajímavé články