TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

A zase ta zvěřina… Tentokrát v opravdu klasickém provedení, tedy s červeným vínem a jalovcem.

Suroviny na 4 porce

1,5 kg srnčí kýty s kostí
1 mrkev
1 cibule
0,5 l červeného vína
6 jalovcových bobulí
2 bobkové listy
3 lžíce oleje
sůl
kuličky barevného pepře

Postup

Cibuli nakrájíme najemno, mrkev na kostičky. Dáme vařit víno a přidáme 500 ml vody. Přidáme bobkový list, jalovcové bobule, sůl a připravenou zeleninu. Krátce povaříme a necháme vychladit.

Maso očistíme a naložíme ho do vychladlé směsi vína a koření. Necháme minimálně 24 hodin uležet. Uleželé maso osolíme, opepříme a osmažíme na oleji. Pak ho podlijeme směsí vína a koření.

Dusíme pod pokličkou doměkka, podle potřeby podléváme. Hotové maso nakrájíme a podáváme se zelným salátem a bílým pečivem.

Nenechte si ujít další zajímavé články