TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Toto je nejklasičtějších ze všech klasických receptů na slávky. Takto je ochutnáte v Belgii, ve Francii ale i ve středomoří. A příště i u vás doma!

Suroviny na 4 porce

2 kg živých mušlí – slávek
100 ml olivového oleje
2 šalotky
8 stroužků česneku
svazek petrželky
1 l bílého vína
pepř
sůl
bageta

Postup

V hrnci rozpálíme olivový olej, vhodíme šalotku nakrájenou na větší kusy, česnek na plátky, orestujeme, zalijeme vínem, vhodíme slávky, petrželku, osolíme, opepříme, zlehka promícháme a přiklopené vaříme 5–6 minut. Slávky, které se během vaření neotevřou, vyhodíme. Podáváme s bagetou.

Nenechte si ujít další zajímavé články