TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Polévku můžete podávat v horkých letních dnech místo dezertu.

Suroviny na 4 porce

250 ml jablečného džusu
250 ml vody
180 ml cukru krystal
500 g nakrájených jahod
200 g bílého jogurtu
100 ml smetany na šlehání
skořice

Na zdobení

nakrájené jahody
lístky máty

Postup

V kastrůlku smícháme jablečný džus se 180 ml vody, cukrem a skořicí. Směs přivedeme k varu a krátce povaříme. Potom odstavíme a necháme vychladnout.

Rozkrájené jahody, zbytek vody a jogurt rozmixujeme do hladka. Potom přidáme směs z jablečné šťávy, vody, cukru a skořice a všechno důkladně rozšleháme nebo rozmixujeme.

Polévku dáme alespoň na hodinu do lednice. Pak ji rozlijeme do hlubokých talířů, které uprostřed zakápneme smetanou a dozdobíme jahodami nakrájenými na kolečka a lístky čerstvé máty.

Nenechte si ujít další zajímavé články