Polévku můžete podávat v horkých letních dnech místo dezertu.
Suroviny na 4 porce
250 ml jablečného džusu
250 ml vody
180 ml cukru krystal
500 g nakrájených jahod
200 g bílého jogurtu
100 ml smetany na šlehání
skořice
Na zdobení
nakrájené jahody
lístky máty
Postup
V kastrůlku smícháme jablečný džus se 180 ml vody, cukrem a skořicí. Směs přivedeme k varu a krátce povaříme. Potom odstavíme a necháme vychladnout.
Rozkrájené jahody, zbytek vody a jogurt rozmixujeme do hladka. Potom přidáme směs z jablečné šťávy, vody, cukru a skořice a všechno důkladně rozšleháme nebo rozmixujeme.
Polévku dáme alespoň na hodinu do lednice. Pak ji rozlijeme do hlubokých talířů, které uprostřed zakápneme smetanou a dozdobíme jahodami nakrájenými na kolečka a lístky čerstvé máty.