TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Vepřové lze připravit i nasladko. Krásně se skloubí s navinulou chutí jablek a jemnou šalotkou.

Suroviny na 4 porce

4 vepřové kotlety bez kosti
1 červené jablko
1 zelené jablko
120 ml jablečné šťávy
2 lžíce másla
2 šalotky
sůl, pepř

Postup

Kotlety omyjte a osušte. Lehce naklepejte paličkou a pak je z obou stran osolte a jemně opepřete. Naporcujte na menší díly.

Na pánvi rozehřejte máslo a kotlety opečte z obou stran. Vyndejte z pánve a tuk vsajte do ubrousku.

Na máslo po pečení kotlet dejte nadrobno nakrájenou šalotku a na měsíčky nakrájená jablka. Podlijte jablečným džusem a duste přibližně 5 minut. Vložte zpět kotlety a duste, dokud maso nebude pěkně měkké.

Naservírujte na talíře a ozdobte bylinkami. Podávejte ideálně s rýží.

Nenechte si ujít další zajímavé články