Jednoduché a velice oblíbené. Stihnete klidně k večeři ve všední den.
Budete potřebovat
10 rohlíků nebo housek
700 g vepřového uzeného bůčku
4 vajce
300 ml mléka
150 g polohrubé mouky
sůl, muškátový květ, sekaná petrželka
trocha oleje
Postup
Nakrájet pečivo a maso na drobné kostičky. V hrnci na oleji opečte bůček. Přisypejte rohlíky a ještě chvíli opékejte dokřupava.
Nasypte do mísy, přelejte mlékem a rozkvrdlanými vejci a nechte vsáknout. Poté dochuťte vším kořením a dobře promíchejte.
Přidejte mouku, aby se směs spojila v kompaktní hmotu.
Promíchejte holýma rukama, vytvarujte kouli a nechte chvíli uležet a sesednout.
Poté mokrýma rukama koulejte knedlíky velikosti rajčete a házejte je do vroucí slané vody.
Vařte asi 25 minut až vyplavou na povrch. Hotové propíchněte, aby vyšla pára. Podávejte s okurkou nebo moravským zelím. .