Tímto příjemným a nenáročným dezertem si můžete zpříjemnit třeba nedělní odpoledne. Zachutná jak malým, tak i větším členům rodiny.
Suroviny
100 g cukru moučka
500 g a více jahod
100 g másla
0,2 l mléka
100 g polohrubé mouky
0,1 jahodového džusu
1vanilkový pudinkový prášek
2 balení želatiny
2 vejce
Postup
Vajíčka s cukrem vyšleháme do pěny, vmícháme mouku a rozpuštěné máslo. Těsto dáme do vymazané a vysypané dortové formy a zvolna pečeme.
Hotový korpus vyndáme, a až vychladne, dáme jej zpět do formy. Mezitím svaříme mléko s pudinkovým práškem a 3 lžícemi cukru tak, aby vznikl hustý pudink. Vmícháme 45 g másla a za stálého míchání ho chladíme.
Studeným krémem potřeme piškot. Na krém rozložíme vedle sebe půlky jahody. Dvě balení želatiny nasypeme do jahodového džusu a přivedeme k varu, krátce povaříme, nalijeme na ovoce a v chladu necháme dort řádně ztuhnout.