TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Do zlatova upečené šunkofleky s křupavou sýrovou krustou jsou oblíbenou českou klasikou.

Suroviny na 4 porce

350 g těstovin (kolínka)
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce sádla
1 cibule
200 g moravského uzeného masa
100 g čabajky
100 g točeného salámu
100 g slaniny
150 g eidamu
sůl, pepř
tuk na vymazání formy
5 vajec

Postup

Kolínka uvařte v osolené vodě. Sceďte, vmíchejte lžíci olivového oleje, aby se nelepily, a nechte vychladnout.

Na pánvi rozpusťte sádlo a krátce na něm orestujte cibuli pokrájenou na kostičky. Moravské uzené, čabajku a točený salám nakrájejte na tenká kolečka nebo kostičky. Slaninu pokrájejte na proužky, sýr nastrouhejte na struhadle nahrubo.

Pokrájené uzeniny smíchejte s orestovanou cibulkou a pak promíchejte s těstovinami. Osolte a opepřete. Směs dejte do zapékací formy vymazané tukem. Posypte nastrouhaným sýrem a přelijte rozšlehanými vejci. Pečte zakryté v rozehřáté troubě na 180 ºC asi 20 minut. Pak odkryjte a pečte do zlatavé kůrky asi 15 minut.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články