Libové kuřecí maso v pikantní tomatové omáčce se báječně skloubí s divokou rýží i čerstvým pečivem.
Suroviny na 6 porcí
1 čerstvé kuře
olivový olej
8 plátků slaniny
2 snítky rozmarýnu
2 cibule
2 konzervy loupaných rajčat
sůl, mletý černý pepř
500 ml kuřecího vývaru
2 lžíce octa
1 chilli paprika
1 feferonka
petrželka na ozdobu
Postup
Kuře omyjte, osušte a naporcujte na osm až deset dílů (veškeré odřezky, zbytky masa a kostí použijte na vývar). Maso osmahněte v hrnci na trošce olivového oleje.
Přidejte na tenké plátky nakrájenou slaninu, rozmarýn a na kostičky pokrájenou cibuli. Krátce opečte a přidejte pokrájená loupaná rajčata. Zamíchejte a podle chuti osolte a opepřete.
Do kuřecího vývaru přilijte ocet a přidejte nakrájenou chilli papričku a feferonku. Nalijte do hrnce k masu a přiveďte k varu. Plamen stáhněte na minimum a vařte do změknutí masa, asi 50 minut. Vyndejte snítky rozmarýnu a dochuťte solí a pepřem. Servírujte ozdobené čerstvou nasekanou petrželkou.