TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Vepřová žebírka jsou hitem českých hospod. Upečte si taková, po kterých si olíznete všech deset.

Suroviny na 4 porce

6 lžic kečupu
5 stroužků česneku
2 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce worcesterské omáčky
1 lžíce oleje
špetka mletého chilli koření
mletý černý pepř, sůl
12 kusů vepřových žebírek
sádlo na vymazání plechu

Postup

V misce rozmíchejte kečup se všemi stroužky prolisovaného česneku. Do směsi vmíchejte dijonskou hořčici, worcesterskou omáčku a olej. Přidejte chilli koření a podle chuti osolte a opepřete. Důkladně promíchejte.

Vepřová žebírka osolte a ze všech stran potřete marinádou. Vyskládejte je vedle sebe na vymazaný plech a dejte péct do trouby rozehřáté na 180 ºC asi na 50 minut. Přibližně v polovině pečení je obraťte a znovu potřete marinádou.

Podávejte ihned po upečení. Můžete ozdobit čerstvými bylinkami.

Tags : žebírka

Nenechte si ujít další zajímavé články