Vepřová žebírka jsou hitem českých hospod. Upečte si taková, po kterých si olíznete všech deset.
Suroviny na 4 porce
6 lžic kečupu
5 stroužků česneku
2 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce worcesterské omáčky
1 lžíce oleje
špetka mletého chilli koření
mletý černý pepř, sůl
12 kusů vepřových žebírek
sádlo na vymazání plechu
Postup
V misce rozmíchejte kečup se všemi stroužky prolisovaného česneku. Do směsi vmíchejte dijonskou hořčici, worcesterskou omáčku a olej. Přidejte chilli koření a podle chuti osolte a opepřete. Důkladně promíchejte.
Vepřová žebírka osolte a ze všech stran potřete marinádou. Vyskládejte je vedle sebe na vymazaný plech a dejte péct do trouby rozehřáté na 180 ºC asi na 50 minut. Přibližně v polovině pečení je obraťte a znovu potřete marinádou.
Podávejte ihned po upečení. Můžete ozdobit čerstvými bylinkami.