Ochutnejte naše úžasné a zdravé rybí karbanátky.
Suroviny (na 2 porce)
1 lžíce vinného octa
1 lžíce majonézy
1 vejce
300 g filé z tolstolobika
1 lžíce cukru
1 mrkev
50 g hladké mouky
50 ml mléka
1 bobkový list
1 jarní cibulka
1 citron
1 lžíce kysané smetany
½ hrnku strouhanky
½ chilli papričky
½ hlávky červeného zelí
olej
Postup
Troubu rozehřejeme na teplotu 190 °C. Do pekáčku vložíme rybí filé, zalijeme mlékem a přidáme bobkový list. Rybu pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut. Zatím oloupeme a nakrájíme cibulku na proužky a chilli papričku nasekáme najemno. Cibuli s papričkou nasypeme do mísy, přidáme upečené filé, ale odstraníme bobkový list.
Rybu v míse rozmačkáme vidličkou. Do mísy ještě přidáme dvě vejce a zasypeme strouhankou. Zakapeme šťávou z jednoho citronu a podle chuti osolíme a opepříme. Směs dobře promícháme a přeložíme na pomoučený vál.
Z kousků velkých asi jako vejce vytvoříme kulaté placičky vysoké asi 1 a ½ cm. Na pánvi rozehřejeme olej a karbanátky na něm osmažíme z obou stran dozlatova. Hotové karbanátky osušíme od oleje na papírové utěrce nebo ubrousku.
Příprava zelného salátu
Zelí nakrájíme na tenké proužky, osolíme a rukama dobře promačkáme, aby zkřehlo. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, opepříme a promícháme s octem, cukrem, kysanou smetanou a majonézou.