Neseženete-li husí játra, můžete je nahradit kachními.
Suroviny na 6 porcí
100 g slaniny
500 g husích jater
1 cibule
100 ml Portského vína
150 g sušených švestek
50 g brusinek ½
lžička tymiánu
80 g opražených mandlových lupínků
sůl, pepř
Postup
Do hrnce dáme slaninu a mírně ji rozškvaříme, pak přidáme nakrájenou cibulku, kterou lehce orestujeme.
Přidáme nakrájená očištěná játra a necháme probublávat zhruba 4 minuty. Po té přidáme nakrájené sušené švestky a portské víno a povaříme zhruba 5 minut. Směs osolíme, opepříme, přidáme tymián a můžeme přidat i jiné čerstvé bylinky, které máme a rozmixujeme, nejlépe ponorným vařičem.
Do rozmixované hmoty přidáme opražené mandlové lupínky, dobře promícháme a dáme do mističek či skleniček. V chladu je možné je uchovat až 14 dnů.