Tato kachna obložená plátky upečené nádivky vypadá na talíři společně se zeleninou neobyčejně efektně a skvěle chutná.
Suroviny
1 kachna
sůl
lžíce olivového oleje
6 lžic rajčatového pyré
sůl
mletý pepř
Nádivka
300 g uvařených špaget
200 g šunky
200 g sýra
3 vejce, sůl
mletý pepř
1 lžička oregana
Postup
Kachnu zbavíme křídel a osolíme. Špagety nakrájíme, přidáme nadrobno nakrájenou šunku a nastrouhaný sýr, rozšlehané vejce, sůl, pepř, oregano a dobře promícháme. Kachnu touto směsí naplníme, zašijeme a na pekáči potřeme olejem.
V předehřáté troubě ji prudce zapečeme, pak stáhneme teplotu, mírně podlijeme a za pravidelného poléváni vypečenou šťávou ji dopečeme. Vypečené sádlo postupně odebíráme. Kachnu naporcujeme, obložíme plátky nádivky, kterou přelijeme horkým rajčatovým pyré ochuceným solí a pepřem. Podáváme s chlebem a nakládanou zeleninou.