Výborná zeleninová polévka s bylinkami plná vitaminů a vlákniny.
Suroviny na 6 porcí
1,2 l zeleninového vývaru
400 g loupaných rajčat
1 červená paprika
1 zelená paprika
2 žluté papriky
1 cibule
3 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
1 lžíce sušené bazalky
sůl, pepř
pečicí papír
Postup
Papriky nakrájejte na čtvrtky, rozložte je na plech s pečícím papírem a pečte při 180 ºC asi 10 minut. Pak je zabalte do potravinářské folie a nechte 20 minut ležet. Rozbalte je, odstraňte z nich slupky a nakrájejte.
V hrnci na oleji orestujte nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte rajčata, zalijte vývarem, dochuťte bazalkou, solí a pepřem a vařte přibližně 15 minut. Nakonec přidejte nakrájené papriky.
Tags :
rajská polévka