Losos je velmi zdravá a chutná ryba. Pečený a s lehce pikantní omáčkou zachutná všem.
Potřebujete
4 filety lososa
6 stroužků česneku
1 lžíce medu
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce sójové omáčky
3 lžíce sekaného čerstvého nebo mraženého kopru
200 ml vývaru
hladká mouka
máslo
citrón
sůl
bílý pepř
Postup
Porce lososa osolte, opepřete, zakapejte citronem a posypejte koprem. Poklaďte je máslem, vložte do trouby a pečete při 250 °C 10-15 minut.
V pánvi rozehřejte lžíci másla a opečte na něm prolisovaný česnek (polovinu stroužků můžeme nasekat) 1–2 minuty a zasypejte lžící hladké mouky. Promíchejte, osmahněte a zalijte vývarem.
Přidejte med, hořčici, sójovou omáčku, prošlehejte metličkou a za stálého míchání povařte 10-15 minut dohladka. Lososa na talířích přelijte trochou omáčky a podávejte s bramborem nebo zeleninou.