Netradičními těstovinami s boloňskou omáčkou vyšperkovanou dýní dostanete úplně každého.
Suroviny na 4 porce
500 g špaget
1 dýně Hokaido
200 g mletého masa
slunečnicový olej
sůl
2 stroužky česneku
80 g tvrdého sýra
bylinky na ozdobu
pečicí papír
Postup
Dýni omyjte, nakrájejte na čtvrtky a odstraňte semínka. Položte ji na plech vystlaný pečicím papírem, pokapejte olejem a pečte asi 40 minut. Nechte ji vychladnout a nakrájejte na kostičky. Špagety uvařte v osolené vroucí vodě al dente.
Na pánvi rozehřejte olej a opečte na něm mleté maso. Přidejte dýni a opékejte za občasného míchání 5 až 10 minut. Nakonec vmíchejte prolisovaný česnek a osolte.
Špagety naservírujte na talíře, přidejte masovo-dýňovou směs a posypte nastrouhaným sýrem. Před podáváním ozdobte bylinkami.