Tohle báječné křupavé cukroví se dá připravit i z bílků, které vám zbyly po přípravě jiných druhů cukroví!
Potřebujete
140 g krupicového cukru
140 g moučkového cukru
4 vaječné bílky
Postup
Z bílků o pokojové teplotě a krupicového cukru ušlehejte tuhý sníh. Do sněhu opatrně po částech zapracujte moučkový cukr. Pokud chcete, můžete takto připravenou hmotu obarvit potravinářským barvivem, ochutit esencí, mletými oříšky, nebo strouhaným kokosem.
Na plech vyložený pečicím papírem stříkejte cukrářským sáčkem s hvězdicovitou nebo kulatou špičkou malé bochánky.
V troubě předem vyhřáté na 120 °C pusinky sušte asi hodinu. Troubu po tuto dobu neotevírejte! Po hodině zkuste jednu pusinku, měla by být křupavá na povrchu a vlahá uvnitř. Hotové pusinky nechte dobře vychladnout.