Kdo říká, že grilování je jen pro milovníky masa? Máme pro vás recept na pikantní špízy pro vegetariány!
Ingredience na 8 špízů
600 g dýně
500 g tofu
1 červená paprika
2 lžíce arašídového oleje
šťáva ze závoru
2 lžíce sezamových semen
sůl
85 ml japonské sójové omáčky
1 červená chilli paprička
Postup
Na 8 špízů napíchejte: dýni (oloupanou a nakrájenou na kostky a povařenou v páře), kostky z tofu a 1 červenou papriku.
Na talíři zakapejte
2 lžícemi arašídového oleje smíchanými se šťávou z prolisovaného čerstvého zázvoru.
Otočte špízy, aby se důkladně obalily.
Opékejte je 4–5 minut. Průběžně je otáčejte. Poté je posypejte 2 lžícemi opražených sezamových semínek a osolte.
Podávejte s japonskou sójovou omáčkou a s kolečky červené chilli papričky