TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Švestky a mák spolu chuťově skvěle ladí, což oceníte například i v bábovce.

Potřebujete

180 g cukru krupice
1 balíček vanilkového cukru
3 vejce
200 ml mléka
80 ml oleje
280 g polohrubé mouky
1/2 balíčku kypřicího prášku
hrnek mletého máku
10 švestek
špetku soli
1 balíček bílé polevy

Postup

Cukr vyšlehejte s vejci, přilijte mléko, olej a přisypejte mouku, prášek do pečiva a špetku soli a vše metličkou promíchejte.

Bábovkovou formu vymažte tukem a vysypejte hrubou moukou a nalijte do ní cca 2/3 těsta. Do zbývající třetiny vmíchejte mák a vypeckované švestky nakrájené na poloviny nebo čtvrtiny. Pak nalijte tuto část do formy a špejlí lehce promíchejte, ale tak, aby se ale těsta nespojila.

Pečte v troubě při 180 °C asi 40 minut, nnechte trochu vychladnout a pak vyklopte. Polevu připravte podle návodu na oblau a bábovku jí polijte. Nechte zcela vychladnout a podávejte.

 

Tags : bábovka

Nenechte si ujít další zajímavé články