TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Vynikající medový dezert má i svou nepečenou verzi, která vám nezabere tolik času. Chuťově je ovšem stejně epesní jako klasika. Pokud čekáte návštěvu nebo jen chcete vyzkoušet něco jiného, na takové to domácí mlsání, ale do pečení se vám nechce, nezoufejte!

Nepečené medovníkové kuličky jsou přesně to, co hledáte. K výrobě této dobroty vám stačí pouze tři suroviny a hotovo máte ve dvou krocích. Pak už jen stačí si za dvě hodiny dojít pro dezert do lednice.

Suroviny

300 g perníku na strouhání

1 plechovka karamelového kondenzovaného mléka

1 hrnek mletých vlašských ořechů

Postup

Klasický perník (použít můžete i upečené odřezky z perníčků nebo medové pláty, které koupíte ve větších supermarketech či upečete podle receptu na domácí medovník) rozmixujte, smíchejte s karamelizovaným mlékem a v míse dejte do druhého dne (nebo alespoň na dvě hodiny) do lednice, aby hmota ztuhla a dalo se s ní pak lépe pracovat.

Poté již z tuhého těsta tvarujte malé kuličky. Buď můžete vyzkoušet metodu se dvěma čajovými lžičkami, nebo můžete kuličky válet klasicky ve dlaních. Ty pak obalte například v mletých vlašských ořeších, kokosu nebo třeba kakau, fantazii se meze nekladou.

 

Tags : medovník

Nenechte si ujít další zajímavé články