TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Jídlo oblíbené hlavně v Izraeli a severních zemích Afriky si zamilujete i vy. Chuť pálivé klobásy s paprikou je totiž jedinečná!

Ingredience

3 vejce
1 lžíce oleje
1 cibule
100 g pikantní klobásy
1 konzerva sekaných rajčat
1 červená nebo žlutá paprika
1 stroužek česneku
2 lžíce rajského protlaku
1 hrst nasekaného špenátu
mletý římský kmín
sůl, mleté chilli

Postup

Orestujte na pánvi cibuli s trochou oleje. Přisypejte papriku nakrájenou na proužky, nasekaný česnek a dochuťte římským kmínem, solí a chilli. Orestujte.

Rajčata z plechovky přidejte do směsi spolu s rajčatovým protlakem a klobásou nakrájenou na půlkolečka. Vařte asi 15 minut. Vmíchejte špenát a sůl.

Do směsi udělejte 3 důlky a vyklepněte do nich jednotlivá vajíčka. Pánev přikryjte pokličkou. Na mírném ohni pár minut vařte, dokud se bílky nezatáhnou.

 

Tags : shakshuka

Nenechte si ujít další zajímavé články