TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Pomalu pečená kachna na česneku, kmínu a bylinkách patří mezi osvědčené recepty.

Suroviny na 6 porcí

6 kachních stehen s kůží
4 stroužky česneku
1 lžička sušeného rozmarýnu
4 lžičky soli
½ lžičky pepře
500 g vepřového sádla

Postup

Prolisovaný česnek utřete se solí, rozmarýnem a pepřem. Směs vetřete do masa a nechte v lednici přes noc.

Každý kus masa důkladně omyjte a stehna naskládejte do pekáčku. Zalijte rozpuštěným sádlem. Přiklopte a pečte 5 hodin při 130 ºC. Maso vyjměte a vložte nasucho kůží dolů na pánev a zprudka orestujte.

Výpek zaprašte moukou, zalijte trochou vývaru z kostí a lehce povařte.

Nenechte si ujít další zajímavé články