Pizza se prostě neomrzí. A tahle potěší všechny mlsné jazýčky.
Ingredience
500 g listového těsta
4 lžíce olivového oleje
3 stroužky česneku
250 g brambor
1 cibule
sůl
1 balení sýru s modrou plísní
3 balení sýru s bílou plísní
koření na pizzu
Postup
Předehřejte troubu na 220 °C. Z těsta vyválejte a rukama pak dotvarujte dva kulaté základy na pizzu, které budou mít asi dvacet centimetrů v průměru.
Přeneste je na pečicí papír a potřete lžící oleje. Česnek, brambory a cibuli promíchejte se třemi lžícemi oleje, osolte a směs rovnoměrně rozložte na obě těsta.
Obě pizzy pečte, jednu po druhé, asi patnáct minut. Pak je vyndejte, poklaďte plátky sýra. Posypejte kořením a dejte ještě na pět minut dopéct.
Tags :
pizza