reklama
TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz
Hlavní chodyVeganskéVegetariánské

Langoše lepší než ze stánku

Traditional Langos are originally Hungarian fried pancakes made from yeast dough, topped with cheese, garlic and tomato ketchup. This dish is sold at most entertaining events in Europe

Langoše nemusíte vždy smažit na tuně oleje, zkuste je upéct na plechu. Něco jako pita chleba. A když vám vnoučata pomohou dělat těsto, vy získáte čas na přípravu ostatních ingrediencí.

Ingredience

2 hrnky pšeničné mouky
1 hrnek perlivé vody
sáček sušeného droždí
3 lžíce olivového oleje

Postup

Ujistěte se, že máte připraveny všechny ingredience, abyste je potom nemuseli hledat po celé kuchyni. Připravte si velkou mísu, ve které bude připravovat těsto na ty nejlepší langoše.

Smíchejte mouku se solí, pak vmíchejte ještě sušené droždí. Pak přidejte 3 lžíce olivového oleje a nakonec všechno zalijte perlivou vodou. Nechte robota, aby těsto s droždím prohnětl, pokud robota nemáte, zpracujte těsto pěkně ručně. Někdy to trvá i 15 minut.

Těsto by se mělo odlepovat od stran misky a mělo by držet v kompaktní kouli. Pokud je moc lepivé, přidejte mouku. Pokud naopak nedrží pohromadě a zdá se drobivé, přidejte ještě vodu. Těsto určitě sledujte, protože každá mouka se chová trochu jinak.

Odložte, přikryjte a nechte kynout asi 1 hodinu. V mezičase si můžete udělat třeba kečup nebo jednoduchou česnekovou pastu. Na tu utřete tři stroužky česneku, lžíci oleje a půl lžičky soli.

Zhruba po hodině si rozpalte troubu na 220 °C a udělejte z těsta placky. Mělo by jich být 6–8. Rozválejte je klidně pomocí válečku, ale nesmějí být úplně tenké. měly by být zhruba 0,5–1 cm tlusté.

Placky si potřebují ještě 15 minut odpočinout, než je strčíte do trouby. Pak už je pečte na vymazaném plechu, nebo vystlaném pečícím papírem, dokud se nenafouknou a nezezlátnou. Trvá to asi 7 minut.

Hotové langoše si ozdobte tím, co máte rádi. Nejlepší jsou se strouhaným sýrem, kečupem, a kdo má rád, tak s česnekovou pastou. Připravte si k nim vlastní domácí kečup dle našeho receptu. Chutná skvěle.

Tags : langoš

Nenechte si ujít další zajímavé články

Top 10 nejstrašidelnějších silnic Spojeného království – 2. část
enigmaplus.cz

Top 10 nejstrašidelnějších silnic...

Top 10 nejstrašidelnějších silnic...
Chystá se Petruchová Borhyové zničit její kariéru?
nasehvezdy.cz

Chystá se Petruchová Borhyové...

Kdo by to byl řekl,...
Osvěžující Chandon Garden Spritz
iluxus.cz

Osvěžující Chandon Garden...

Léto je jako stvořené pro svěží chutě a...
Island: Pohádková krajina okořeněná gejzíry
epochaplus.cz

Island: Pohádková krajina...

Velkolepé úkazy lze najít i v místech,...
Pozvání do interiérové krajiny
rezidenceonline.cz

Pozvání do interiérové krajiny

Barcelonský byt je ojedinělý útulnými zákoutími,...
Kotník dokáže zkomplikovat pohyb
panidomu.cz

Kotník dokáže zkomplikovat...

Pohybový aparát: kosti, klouby, svaly a šlachy slouží...
Věra Čáslavská v Národním muzeu
epochalnisvet.cz

Věra Čáslavská v Národním...

Národní muzeum otevírá výstavu s názvem Věra Čáslavská,...
Noční můra jako varování před nemocí? Vědci odhalili možné souvislosti mezi špatnými sny a Parkinsonovou chorobou
21stoleti.cz

Noční můra jako varování před...

Taková pořádná noční můra dokáže člověka pořádně...
Odchod partnera, deprese i zdravotní problémy!
nasehvezdy.cz

Odchod partnera, deprese...

Život královny české country...
Kateřina Medicejská: Režírovala chladnokrevně bartolomějskou noc?
epochaplus.cz

Kateřina Medicejská:...

Po jediné legitimní dědičce Medicejských chce papež,...
Suchdol nad Lužnicí: Koupání v pískovně
epochanacestach.cz

Suchdol nad Lužnicí: Koupání...

Ve výčtu aktivit, na...
Křišťálová lebka děsila v našem muzeu
skutecnepribehy.cz

Křišťálová lebka děsila v...

Ten úžasný nález doputoval...