TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz
Hlavní chodyVeganskéVegetariánské

Langoše lepší než ze stánku

Traditional Langos are originally Hungarian fried pancakes made from yeast dough, topped with cheese, garlic and tomato ketchup. This dish is sold at most entertaining events in Europe

Langoše nemusíte vždy smažit na tuně oleje, zkuste je upéct na plechu. Něco jako pita chleba. A když vám vnoučata pomohou dělat těsto, vy získáte čas na přípravu ostatních ingrediencí.

Ingredience

2 hrnky pšeničné mouky
1 hrnek perlivé vody
sáček sušeného droždí
3 lžíce olivového oleje

Postup

Ujistěte se, že máte připraveny všechny ingredience, abyste je potom nemuseli hledat po celé kuchyni. Připravte si velkou mísu, ve které bude připravovat těsto na ty nejlepší langoše.

Smíchejte mouku se solí, pak vmíchejte ještě sušené droždí. Pak přidejte 3 lžíce olivového oleje a nakonec všechno zalijte perlivou vodou. Nechte robota, aby těsto s droždím prohnětl, pokud robota nemáte, zpracujte těsto pěkně ručně. Někdy to trvá i 15 minut.

Těsto by se mělo odlepovat od stran misky a mělo by držet v kompaktní kouli. Pokud je moc lepivé, přidejte mouku. Pokud naopak nedrží pohromadě a zdá se drobivé, přidejte ještě vodu. Těsto určitě sledujte, protože každá mouka se chová trochu jinak.

Odložte, přikryjte a nechte kynout asi 1 hodinu. V mezičase si můžete udělat třeba kečup nebo jednoduchou česnekovou pastu. Na tu utřete tři stroužky česneku, lžíci oleje a půl lžičky soli.

Zhruba po hodině si rozpalte troubu na 220 °C a udělejte z těsta placky. Mělo by jich být 6–8. Rozválejte je klidně pomocí válečku, ale nesmějí být úplně tenké. měly by být zhruba 0,5–1 cm tlusté.

Placky si potřebují ještě 15 minut odpočinout, než je strčíte do trouby. Pak už je pečte na vymazaném plechu, nebo vystlaném pečícím papírem, dokud se nenafouknou a nezezlátnou. Trvá to asi 7 minut.

Hotové langoše si ozdobte tím, co máte rádi. Nejlepší jsou se strouhaným sýrem, kečupem, a kdo má rád, tak s česnekovou pastou. Připravte si k nim vlastní domácí kečup dle našeho receptu. Chutná skvěle.

Tags : langoš

Nenechte si ujít další zajímavé články

Avatáři: Neumírají a jsou potomky bohů
enigmaplus.cz

Avatáři: Neumírají a jsou...

Avatár je údajně lidská bytost, do které byl...
Má bezstarostná povaha dostala za vyučenou
skutecnepribehy.cz

Má bezstarostná povaha...

V životě jsem si prošla mnoha...
Love story zavání těžkými šrámy
nasehvezdy.cz

Love story zavání těžkými...

Člověk míní, život mění. To...
Astrofotograf Petr Horálek: V Evropě zmizelo hvězdné nebe…
21stoleti.cz

Astrofotograf Petr Horálek: V...

Kdysi stačilo zaklonit hlavu, aby člověk...
Kultovní boty se žlutým prošíváním v podání dvojice Bex Stud
iluxus.cz

Kultovní boty se žlutým...

Rebelský a provokativní duch je značce Dr....
Sklizeň prvních zemědělců: Neolitické ženy se mužské práce nebály
epochaplus.cz

Sklizeň prvních zemědělců:...

Žena v období neolitu (mladší době...
Jediné indiánské vítězství předznamenalo jejich konec
epochaplus.cz

Jediné indiánské vítězství...

„Říkal to Jim Bridger: Já měl jsem v noci sen,...
Drsní zabijáci s jedinou slabinou!
epochalnisvet.cz

Drsní zabijáci s jedinou...

Krokodýli obývají naši planetu už stovky milionů let....
Prošvihne svou poslední šanci?
nasehvezdy.cz

Prošvihne svou poslední šanci?

Své rodinné štěstí si...
Čína: Její panenská příroda vám sebere dech
epochanacestach.cz

Čína: Její panenská příroda...

Slunce se mocně...
Východní filozofie podpořená uměním
rezidenceonline.cz

Východní filozofie podpořená...

Když vstoupíte do tohoto bytu o rozloze tři tisíce metrů...
Deník uleví od trápení na duši
panidomu.cz

Deník uleví od trápení na duši

Skutečně, svěřovat se se svými starostmi...