TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz
Hlavní chodyVeganskéVegetariánské

Langoše lepší než ze stánku

Traditional Langos are originally Hungarian fried pancakes made from yeast dough, topped with cheese, garlic and tomato ketchup. This dish is sold at most entertaining events in Europe

Langoše nemusíte vždy smažit na tuně oleje, zkuste je upéct na plechu. Něco jako pita chleba. A když vám vnoučata pomohou dělat těsto, vy získáte čas na přípravu ostatních ingrediencí.

Ingredience

2 hrnky pšeničné mouky
1 hrnek perlivé vody
sáček sušeného droždí
3 lžíce olivového oleje

Postup

Ujistěte se, že máte připraveny všechny ingredience, abyste je potom nemuseli hledat po celé kuchyni. Připravte si velkou mísu, ve které bude připravovat těsto na ty nejlepší langoše.

Smíchejte mouku se solí, pak vmíchejte ještě sušené droždí. Pak přidejte 3 lžíce olivového oleje a nakonec všechno zalijte perlivou vodou. Nechte robota, aby těsto s droždím prohnětl, pokud robota nemáte, zpracujte těsto pěkně ručně. Někdy to trvá i 15 minut.

Těsto by se mělo odlepovat od stran misky a mělo by držet v kompaktní kouli. Pokud je moc lepivé, přidejte mouku. Pokud naopak nedrží pohromadě a zdá se drobivé, přidejte ještě vodu. Těsto určitě sledujte, protože každá mouka se chová trochu jinak.

Odložte, přikryjte a nechte kynout asi 1 hodinu. V mezičase si můžete udělat třeba kečup nebo jednoduchou česnekovou pastu. Na tu utřete tři stroužky česneku, lžíci oleje a půl lžičky soli.

Zhruba po hodině si rozpalte troubu na 220 °C a udělejte z těsta placky. Mělo by jich být 6–8. Rozválejte je klidně pomocí válečku, ale nesmějí být úplně tenké. měly by být zhruba 0,5–1 cm tlusté.

Placky si potřebují ještě 15 minut odpočinout, než je strčíte do trouby. Pak už je pečte na vymazaném plechu, nebo vystlaném pečícím papírem, dokud se nenafouknou a nezezlátnou. Trvá to asi 7 minut.

Hotové langoše si ozdobte tím, co máte rádi. Nejlepší jsou se strouhaným sýrem, kečupem, a kdo má rád, tak s česnekovou pastou. Připravte si k nim vlastní domácí kečup dle našeho receptu. Chutná skvěle.

Tags : langoš

Nenechte si ujít další zajímavé články

Robin Hood: Mýtus, legenda, nebo skutečný král zbojníků?
epochaplus.cz

Robin Hood: Mýtus, legenda, nebo...

Kdo by neznal jméno Robin Hood? Slavný...
Rukopis, který mu změní život: Co našel Wilfrid M. Voynich ve Frascati?
enigmaplus.cz

Rukopis, který mu změní...

Americký sběratel...
Vestavba s přidanou hodnotou
rezidenceonline.cz

Vestavba s přidanou hodnotou

Design kuchyně ctí spotřebiče, které nejsou na první...
Test využívající infračervené světlo dokáže detekovat krev od pacienta s rakovinou plic
21stoleti.cz

Test využívající infračervené...

Vědcům z Institutu...
Velikonoční dekorace: Vejce, kde ses tady vzalo?
panidomu.cz

Velikonoční dekorace:...

Obří vejce může být netradiční dekorací a...
Vím, že je stále se mnou
skutecnepribehy.cz

Vím, že je stále se mnou

Se smrtí mého milovaného Pavla jsem se nemohla...
Nejkrutější zima novověku? Ptáci umrzali za letu!
historyplus.cz

Nejkrutější zima novověku?...

Kdo nemusí vytáhnout paty z domu, ten...
Jak správně pečovat o citlivou atopickou pokožku? Dopřejte jí koupel a med
nejsemsama.cz

Jak správně pečovat o citlivou...

Stává se vám, že po sprchování cítíte na těle...
Gruzie plná chutí a vůní
epochalnisvet.cz

Gruzie plná chutí a vůní

Země pro mnohé neznámá skrývá velké kulinární...
Velikonoční ostrov: Nejosamělejší místo světa plné záhad
epochanacestach.cz

Velikonoční ostrov:...

Hluboko v Pacifiku leží ostrov proslulý...
Manželství Brooke Shields spěje pomalu k rozvodu
nasehvezdy.cz

Manželství Brooke Shields...

Hvězda filmu Modrá laguna,...
Perlové týdny Halada 2025
iluxus.cz

Perlové týdny Halada 2025

V květnu a červnu proběhne...