TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz
Hlavní chodyVeganskéVegetariánské

Langoše lepší než ze stánku

Traditional Langos are originally Hungarian fried pancakes made from yeast dough, topped with cheese, garlic and tomato ketchup. This dish is sold at most entertaining events in Europe

Langoše nemusíte vždy smažit na tuně oleje, zkuste je upéct na plechu. Něco jako pita chleba. A když vám vnoučata pomohou dělat těsto, vy získáte čas na přípravu ostatních ingrediencí.

Ingredience

2 hrnky pšeničné mouky
1 hrnek perlivé vody
sáček sušeného droždí
3 lžíce olivového oleje

Postup

Ujistěte se, že máte připraveny všechny ingredience, abyste je potom nemuseli hledat po celé kuchyni. Připravte si velkou mísu, ve které bude připravovat těsto na ty nejlepší langoše.

Smíchejte mouku se solí, pak vmíchejte ještě sušené droždí. Pak přidejte 3 lžíce olivového oleje a nakonec všechno zalijte perlivou vodou. Nechte robota, aby těsto s droždím prohnětl, pokud robota nemáte, zpracujte těsto pěkně ručně. Někdy to trvá i 15 minut.

Těsto by se mělo odlepovat od stran misky a mělo by držet v kompaktní kouli. Pokud je moc lepivé, přidejte mouku. Pokud naopak nedrží pohromadě a zdá se drobivé, přidejte ještě vodu. Těsto určitě sledujte, protože každá mouka se chová trochu jinak.

Odložte, přikryjte a nechte kynout asi 1 hodinu. V mezičase si můžete udělat třeba kečup nebo jednoduchou česnekovou pastu. Na tu utřete tři stroužky česneku, lžíci oleje a půl lžičky soli.

Zhruba po hodině si rozpalte troubu na 220 °C a udělejte z těsta placky. Mělo by jich být 6–8. Rozválejte je klidně pomocí válečku, ale nesmějí být úplně tenké. měly by být zhruba 0,5–1 cm tlusté.

Placky si potřebují ještě 15 minut odpočinout, než je strčíte do trouby. Pak už je pečte na vymazaném plechu, nebo vystlaném pečícím papírem, dokud se nenafouknou a nezezlátnou. Trvá to asi 7 minut.

Hotové langoše si ozdobte tím, co máte rádi. Nejlepší jsou se strouhaným sýrem, kečupem, a kdo má rád, tak s česnekovou pastou. Připravte si k nim vlastní domácí kečup dle našeho receptu. Chutná skvěle.

Tags : langoš

Nenechte si ujít další zajímavé články

Dvounohá robotka Cassie láme rekordy v běhu
21stoleti.cz

Dvounohá robotka Cassie láme...

Podle vědců je lidské tělo jako...
Na správnou diagnózu čekají lidé se sklerodermií roky
epochalnisvet.cz

Na správnou diagnózu čekají...

Poporodní deprese, lupus,...
Kdo se jim pokouší zničit manželství?
nasehvezdy.cz

Kdo se jim pokouší zničit...

Stabilnější pár byste v...
Tichomořské sídlo Matta Damona
rezidenceonline.cz

Tichomořské sídlo Matta Damona

Poprvé za celá desetiletí se věhlasný...
Ušijte si originální bytové doplňky a dekorace
panidomu.cz

Ušijte si originální bytové...

Originální kousky, které si ušijete sami, dodají...
Ze zlatokopky jsem se stala zamilovanou ženou
skutecnepribehy.cz

Ze zlatokopky jsem se stala...

Stýkala jsem se se starším...
Speciální edice malých psacích per Montblanc Heritage  „Rouge et Noir“ Baby
iluxus.cz

Speciální edice malých...

Kolekce Montblanc Heritage je poctou...
UFO nad Washingtonem: 70 let stará záhada zůstává bez vysvětlení
enigmaplus.cz

UFO nad Washingtonem: 70 let...

V červenci 1952 ve Washingtonu dochází k sérii...
Hliněné tabulky z Glozelu: Podvod, nebo pozůstatky keltského centra?
epochaplus.cz

Hliněné tabulky z Glozelu:...

Sedmnáctiletý Émile Fradin vyvede 1....
Přijde nakonec Patrasová o všechno?
nasehvezdy.cz

Přijde nakonec Patrasová o...

Má problémy s alkoholem,...
Noc vědců v Národním zemědělském muzeu: zemědělská věda všemi smysly
epochanacestach.cz

Noc vědců v Národním zemědělském...

Už pošesté se Národní...
V posteli měl prý 5000 žen, nevydržela s ním žádná
epochaplus.cz

V posteli měl prý 5000 žen,...

Dvojnásobná nominace na ceny Emmy a Zlatý glóbus z roku...