Tradičně je v něm slanina, sýr, vejce a smetana. Základní recept ale můžete obohatit.
Suroviny na 10 porcí
Na těsto
170 g hladké mouky
1 žloutek
100 g másla
3 lžíce studené vody
špetka soli
Na náplň
200 g slaniny
100 g parmezánu
3 vejce
250 ml smetany ke šlehání
špetka muškátového oříšku
sůl, pepř
Postup
Těsto promixujte dlouhými noži nebo hákem na těsto v robotu. Těsto vyválejte a přeneste do vymazané formy. Dno propíchejte a dejte na 10 minut do lednice. Pak předpečte 10 minut při 200 ºC.
Pokrájenou slaninu opečte na suché pánvi. Sýr nastrouhejte nahrubo. Smetanu promíchejte s prošlehanými vejci, ochuťte solí, pepřem, muškátovým oříškem. Přidejte sýr a slaninu.
Směs nalijte na korpus a pečte ještě 25 minut.