TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Na snídani zasytí, na večeři osvěží!

Suroviny na 4 porce

2 bio citrony
200 ml mléka
400 g phr. mouky + na podsyp
30 g droždí
120 g cukru
2 velká vejce
tuk na vymazání formy
110 g změklého másla
150 g rozinek
2 lžič. soli

Postup

Mouku dáme do mísy, uděláme důlek, nadrobíme droždí a smícháme s mlékem a špetkou soli. Zakryjeme a necháme 20 min. kynout.

Přidáme zbylý cukr, vejce, máslo, sůl, šťávu a kůru z citronu, propracujeme a hněteme 7 min. v robotu, pak přidáme rozinky a necháme 20 min. kynout.

Těsto mezitím 2× přetočíme, dáme do vymaštěné formy ještě 30 min. kynout, pak do vyhřáté trouby s miskou vody a teplotu snížíme na 180 °C. Pečeme 45 minut. Podáváme s tvarohem a ovocem.

Tags : chlébchleba

Nenechte si ujít další zajímavé články