Další varianta „slaného koláře“!
Suroviny
300 g nových brambor (na nudličky)
čerstvě mletý pepř
dle chuti sůl
250 g špenátových listů
300 g drcených rajčat z konzervy
2 lž. másla
1 stroužek česneku (nakrájený na tenké plátky)
½ lžičky uzené mleté papriky
4 celá vejce
50 g sýru feta
Postup
Brambory uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, asi 10–15 minut. Špenát opereme ve studené vodě a dáme okapat. Vodu z uvařených brambor slijeme přes špenát, aby zavadl.
Vymačkáme z něj vodu, osolíme, opepříme, smí cháme s rajčaty, česnekem, uzenou paprikou, vejci a sýrem.
Rozpálíme pánev, vyskládáme do ní brambory, navrch směs, poklademe máslem a zapékáme v troubě na 200 °C asi 20 min.