Vepřovými kotletkami nikdy nezklamete a šalvějová omáčka jim dodá netradiční vůni a chuť.
Potřebujete
4 vepřové kotlety
1 lžíci olivového oleje
sůl, pepř
1 cibuli
2 stroužky česneku
50 g hladké mouky
1,5 hrnku vývaru
1/4 hrnku suchého bílého vína
18 lístků čerstvé šalvěje
0,5 lžičky cukru
1/4 hrnku zakysané smetany
Postup
V zapékací pánvi rozehřejte olej a opečte na něm kotlety dozlatova. Ochuťte solí, pepřem a vyndejte.
Ve stejné pánvi osmažte cibuli a česnek. Vmíchejte mouku, přiljte vývar a míchejte do zhoustnutí. Přidejte víno, cukr, smetanu, přiveďte k varu a míchejte, dokud omáčka nezhoustne.
Do pánve vraťte kotlety, přikryjte alobalem a pečte v troubě při 160 °C 15 minut. Alobal sundejte a pečte ještě asi 30 minut. Podávejte s brambory, zeleninou a ozdobte lístky šalvěje.