TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Velká rajčata plněná směsí mletého masa s bylinkami a zapečená s výrazným sýrem jsou oblíbeným jídlem snad ve všech zemích kolem Středozemního moře.

Potřebujete

4 velká masitá rajčata
olivový olej
200 g mletého hovězího masa
1 červenou cibuli
3 stroužky česneku
sůl, mletý pepř
1 lžičku tymiánu
50 g strouhanky
150 g tvrdého sýru
hladkolistou petržel

Postup

Z rajčat odkrojte horní část. Pomocí lžíce odstraňte střed a semínka – dávejte pozor, abyste nepropíchli rajče. Vnitřek rajčat posolte a položte je na ubrousek, aby ztratily přebytečnou vodu.

Mleté maso smíchejte se strouhankou, najemno nasekanou cibulí, nasekanou listovou petrželí, přidejte lžičku tymiánu, 2 lžíce olivového oleje, sůl a pepř. Směsí naplňte vydlabaná rajčata a nahoru dejte nastrouhaný sýr, pokapejte olivovým olejem a přiklopte vršky rajčat.

Plněná rajčata dejte na plech vyložený pečicím papírem nebo zapékací misky vymazané olejem a pečte v troubě vyhřáté na 160 °C asi 40 minut. Servírujte s čerstvým pečivem.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články