Chystáte slavnostní hostinu? Tak rozhodně vyzkoušejte tento skvělý recept!
Ingredience
2 lžíce hladké mouky
1 kg hovězího předního
2 lžíce olivového oleje
3 cibule
250 ml červeného vína
300–350 ml vývaru
3 lžíce brusinek
sůl, pepř
Postup
Mouku osolte a opepřete, přidejte maso a obalte ho v mouce. Pak ho zprudka opečte na pánvi na rozpáleném oleji – jen aby vytvořilo krustu.
Maso přendejte na talíř, poté asi 5 minut opékejte cibuli. Vraťte maso do pánve, přilijte víno a vývar a přiveďte k varu.
Ztlumte oheň a pod pokličkou maso duste, dokud nezměkne – mělo by to trvat asi hodinu až hodinu a půl. Přidejte brusinky, dochuťte solí a pepřem a povařte ještě 5 minut.
Podávejte s bramborovou kaší, k pokrmu se rovněž hodí i knedlík, nebo rýže.
Tags :
na víně