Špízy s rybím masem? Proč ne!
Suroviny
2 filety z lososa
2 citrony
Na marinádu
1 lžíce oregana
3 lžíce olivového oleje
1 lžička kmínu
1 lžička soli
¼ drceného červeného pepře
Na dip
1 bílý jogurt
hrst čerstvého kopru
sůl a pepř
Postup
Filet z lososa nakrájíme na menší kostičky, citrony na tenká kolečka (tlustá vám nepůjdou přehnout a napíchnout a navíc by byl špíz moc kyselý).
V malé mističce smícháme všechny ingredience na marinádu. Na špejle napichujeme střídavě kostičku lososa a přehnutý plátek citronu. Špízy potřeme marinádou.
Grilujeme zlehka asi 8 minut a postupně otáčíme ze všech stran. Že je maso hotové, poznáme tak, že přestane být průhledné. Pokud máme rádi hodně propečené, necháme rybu na grilu o chvilku déle.