TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Zde je náš již několikátý recept na tradiční řecký špíz.

Suroviny na 4–6 porcí

1 kg libového vepřového masa
2 lžíce červeného vinného octa
4 lžíce olivového oleje
4 lžíce citronové šťávy
3 stroužky česneku
1 lžička soli
špetka pepře
čerstvá petrželka
½ lžičky tymiánu
½ lžičky oregana
špejle nebo jehly

Postup

Namočíme špejle. Maso nakrájíme na silnější, přibližně stejné kostky. V míse smícháme ostatní ingredience, přidáme maso a necháme ho aspoň 6 hodin marinovat.

Rozpálíme gril a maso napícháme na mokré špejle. Grilujeme, než maso získá barvu, špízy během grilování otočíme jen jednou.

Podáváme na špejli nebo s oblohou a omáčkami v pita chlebu.

K jídlu neodmyslitelně patří tzatziki, okurkový salát se smetanou, koprem a česnekem.

Nenechte si ujít další zajímavé články