Sladká tečka, kterou ocení nejen ti nejmenší.
Ingredience
banány
brioška
vejce
smetana
rozinky
vanilkový extrakt
cukr
skořice
zmrzlina
Postup
Rozmačkejte banány a přidejte zbytek ingrediencí. Pokryjte nakrájené briošky směsí a dejte do nádoby. Dobře promíchejte, aby nezůstaly některé kousky suché.
Zapékací nádobu zakryjte fólií. Do multifunkčního elektrického tlakového hrnce vložte nerezový držák pro vaření v páře a nalejte 1,5 šálku vody. Nádobu umístěte na držák.
Zapněte hrnec na Ruční nastavení a nastavte Vysoký tlak na 30 minut. Pokud chcete mít křupavý povrch, dejte pečící nádobu do trouby a pečte po dobu 3-5 minut. Tím získáte křupavou, hnědou krustu.
Žemlovku podávejte se zmrzlinou. Nejlépe vanilkovou.
Tags :
žemlovka