TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Suroviny

25 g droždí
2 vejce
300 g vepřového sádla z bůčku
1,5 l vody
1 lžička cukru
370 g hladké mouky
0,1 l mléka
sůl
pepř

Postup

Sádlo z vepřového bůčku nakrájíme na kostky a vyškvaříme. Světlé škvarky scedíme, vymačkáme a nasekáme najemno,
vrátíme do sádla a necháme zchladnout. Hmotu smícháme s moukou, rozválíme, plát složíme a dáme do lednice.

Droždí nadrobíme do vlažného mléka a necháme vykynout. Do zbylé mouky přidáme 1 vejce, sůl, mletý pepř, kvásek s vodou a vše promícháme na tažné těsto.

Vykynuté těsto rozválíme, do středu dáme ztuhlý čtverec sádla s moukou, přikryjeme cípy čtverce, dobře zabalíme (jako psaníčko), rozválíme na obdélník, třikrát přeložíme a dáme do lednice. Zopakujeme ještě dvakrát.

Vychladlé těsto nakonec rozválíme na plát tlustý asi 1,5 cm. Tvořítkem vykrájíme kolečka, potřeme vejcem a necháme vykynout. Pagáče pečeme ve vyhřáté troubě dorůžova.

Tags : pagáče

Nenechte si ujít další zajímavé články