TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Suroviny na 4 porce

4 menší jablka
30 g cukru krupic
400 g list. těsta
50 g malinové zavařeniny
20 g sušených brusinek
20 g piškotů
15 g cukru krupice
20 g vlaš. ořechů
1 žloutek
citron. kůra

Na omáčku

250 ml smetany
250 ml
mléka
50 g cukru krystal
6 žloutků
4 ks kardamomu

Postup

Jablka oloupeme a vykrojíme jádřince. Těsto vyválíme na tenký plát a rozdělíme na čtverce. Do středu každého čtverce dáme část drcených ořechů s nadrcenými piškoty, na ně položíme jablka a posypeme cukrem.

V míse smícháme zbytek ořechů se skořicovým krupicovým cukrem, přidáme brusinky, malinový džem a strouhanou citronovou kůru. Směsí naplníme středy jablek až po okraj.

Naplněné jablko do listovéhom těsta zabalíme, cípy těsta dobře spojíme, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při 190 °C dozlatova. Ze zbytku těsta vykrojíme ozdoby.

Smícháme smetanu, mléko a drcený kardamom, přivedeme k varu a odstavíme. Žloutky a cukr vyšleháme dohladka, přidáme k horké mléčné směsi a mícháme na mírném ohni do zhoustnutí. Přecedíme na jablka.

Nenechte si ujít další zajímavé články