reklama
TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Spojte dvě zvláštní chutě a vykouzlete všem úsměv na tváři. Rybí karbanátky jsou čím dál populárnější, tak buďte také!

Ingredience

600 g mražených filetů tresky
2 čerstvé housky
3 jarní cibulky
sůl, pepř
1 lžíce nasekané hladkolisté petržele
2 vejce
2 lžíce rostlinného oleje
oblíbený salát
2 čerstvé bagety
2 lžíce olivového oleje
200 g rukoly

Postup

Nejprve si připravte všechny potřebné ingredience, ať máte vše pohromadě. Rybí filety rozmrazte, zbavte přebytečné vody a nadrobno pokrájejte. Poté si vezměte čerstvé housky a rozmixujte je.

Teď se vrhněte na jarní cibulku a petrželku. Tyto dvě suroviny nasekejte nadrobno a smíchejte s pokrájenou rybou v míse. přidejte i rozmixované housky a vejce. Důkladně vše promíchejte, ať se suroviny spojí. Přidejte pepř a sůl.

Ze směsi vytvarujte alespoň osm stejně velkých placek a uložte je na chvilku do lednice. Placky se doporučuje nechat odpočinout alespoň půl hodiny.

V pánvi rozehřejte rostlinný olej. Vyndejte si z lednice připravené rybí placky a začněte je pomalu opékat. Pečte tak dlouho, dokud nebudou ze všech stran zlatavé. Dávejte si pozor, aby nebyly uprostřed syrové.

Až budete mít placky perfektně opečené a bude se vám zdát, že jsou hotové, přesuňte je na talíř s papírovou utěrkou, abyste je zbavili přebytečného tuku.

Než začnete servírovat, připravte si k pokrmu výborný jednoduchý salátek, který k tomuto jídlo neodmyslitelně patří.

Rukolu si zakápněte olejem, přidejte si k tomu čerstvou a křupavou bagetu, a pokud chcete, nakrájejte si i trochu té zeleniny, ať to máte zase o něco chutnější.

Bagetu si můžete vylepšit pomazánkou, kterou máte nejraději. Teď už nezbývá nic jiného než pozorovat vaše nejbližší, jak jim pokrm chutná, a těšit se na další recept, který pro vás připravujeme. Dobrou chuť.

Zelenina není potřeba!

Nemáte rádi zeleninové saláty, ale přesto byste si chtěli pokrm ozvláštnit? Zkuste obloženou bagetu. Dejte si do ni suroviny, které milujete, a vychutnejte si rybí jídlo se vším všudy. Použít můžete třeba tuňáka, jenž je oblíbený.

Tags : karbanátky

Nenechte si ujít další zajímavé články

Pozvání do interiérové krajiny
rezidenceonline.cz

Pozvání do interiérové krajiny

Barcelonský byt je ojedinělý útulnými zákoutími,...
PODĚBRADSKÁ CYKLOSTEZKA
epochanacestach.cz

PODĚBRADSKÁ CYKLOSTEZKA

Město Poděbrady a jeho...
Osvěžení nabité antioxidanty
iluxus.cz

Osvěžení nabité antioxidanty

Nová česká značka My (:máj) se vydala na cestu výroby 100%...
Proč se zbavila svého majetku?
nasehvezdy.cz

Proč se zbavila svého majetku?

Před pár měsíci se...
Detekce plastového odpadu
21stoleti.cz

Detekce plastového odpadu

Zdá se, že vodní hyacinty hrají důležitou roli při...
Mít dvojče je ta nejlepší motivace ke zlepšení, shodují se bratři Svobodovi
epochaplus.cz

Mít dvojče je ta nejlepší...

Bavilo mě srovnávat se se stejným bráchou, říká...
Letíme daleko: Jet lag a další potíže
panidomu.cz

Letíme daleko: Jet lag a...

Nastává čas dovolených a toulek po světě, a tak...
Připravila jsem svou kamarádku o krásnou ozdobu
skutecnepribehy.cz

Připravila jsem svou...

Vždycky jsem jí ty nádherné...
Válečný hrdina z Normandie uplácel Sověty lahví whiskey
epochaplus.cz

Válečný hrdina z Normandie...

Den po komunistickém puči 26. února 1948 si...
Potvrzeno: Nebezpečný prvok vás může dohnat až k sebevraždě!
enigmaplus.cz

Potvrzeno: Nebezpečný prvok vás...

Vědcům se podařilo odhalit souvislost mezi sebevraždami...
Zavře ji rodina do léčebny?
nasehvezdy.cz

Zavře ji rodina do léčebny?

Autonehoda, odmítnutí...
Ponurá Kytice: Kde se trhaly svatební košile?
epochalnisvet.cz

Ponurá Kytice: Kde se trhaly...

Začíná to vcelku nevinně: „Již jedenáctá...