Když zaměníte hrášek za jeden celý pokrájený pórek (přidejte spolu s bramborou a povařte) a estragon za tymián, získáte skvělou pórkovou polévku.
Ingredience
olivový olej
1 cibule
1 stroužek česneku
1 brambora
500 ml zeleninového vývaru
300 g mraženého hrášku
100 g petrželky
lístky máty
100 ml 40% smetany
sůl a mletý černý pepř
Postup
Opečete cibuli a česnek. Přidáte pokrájenou bramboru, vývar a 500 ml vody. Přivedete k varu a povaříte deset minut.
Přidáte hrášek a petrželku, promícháte, přiklopíte a necháte probublávat tři minuty. Vhodíte mátu a polévku promixujete tyčovým mixérem.
Vlijete smetanu a dochutíte solí a pepřem; zahřejete, už nevaříte. Servírujete ozdobené lístky máty a čerstvě mletým pepřem.
Náš tip
Do naservírované hráškové polévky můžete přidat opečené krutony na másle. K jejich přípravě použijte jakýkoli druh pečiva.