Báječný moučník s tvarohovo-smetanovým krémem, rumovou chutí a třešněmi.
Na těsto
3 vejce
100 g hladké mouky
100 g krupicového cukru
50 g kakaa
3 lžíce oleje
pečicí papír
Na krém
250 ml mléka
3 žloutky
100 g cukru krupice
20 g čokoládového pudinku
200 g rozlámané hořké čokolády
200 ml smetany
Na třešně
200 ml portského
100 g cukru
250 g vypeckovaných třešní
Postup
Vejce s cukrem vyšlehejte, vmíchejte mouku, kakao a olej. Těsto rozetřete na plech a pečte 10 minut při 200 ºC.
Žloutky smíchejte s 120 ml mléka a pudinkem. Zbylé mléko přiveďte k varu, vmíchejte směs a čokoládu. Po vychladnutí vmíchejte ušlehanou smetanu. Portské s cukrem přiveďte k varu, vsypte třešně a povařte.
Korpus překrojte a spojte částí krému s višněmi. ¨
Zbytkem ozdobte povrch dezertu.