TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Suroviny na 1 porci

100 ml vody
250 g hlívy ústřičnénebo hub shi-take
1 bílá cibule
1 lž. slunečnicového nebo řepkového oleje
1 kávová lžič. mletého kmínu
1 kávová lžič. sladké mleté papriky
½ kávové lžič. majoránky
1 stroužek česneku
1 najemno nastrouhaný menší brambor
podle chuti sůl

Postup

Hlívu nebo houby shi-take očistíme a lehce orestujeme na nasekané cibulce s olejem, přidáme papriku a kmín. Zalijeme horkou vodou, přidáme nastrouhaný brambor. Uvaříme doměkka a dochutíme česnekem, solí a majoránkou.

Pokud použijete v polévce méně vody, můžete z ní udělat také guláš s přílohou – pohankou, rýží atd. Ideální pokrm v době, kdy můžete jíst přílohy a rádi byste si odlehčili od masa. Nakonec dochutíme.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články