Rodino, na stole jsou lívance!
Suroviny na 1 porci
½ banánu (50 g)
30 g borůvek
špetka soli
50 g pohankové mouky
90 g řeckého bílého jogurtu (0 % tuku)
10 g proteinové syrovátky
kypřicí prášek do pečiva (2 g)
1 ml kokosového oleje
60 ml sójového vanilk. mléka
Postup
Sypké ingredience promícháme, přidáme rozmačkaný banán a rostlinné mléko. Ideálně za pomoci šlehače prošleháme v hustší těsto (hustší než klasické palačinkové). Lívance díky šlehači budou krásně nadýchané, těsto se tak lépe spojí.
Na nepřilnavé pánvi rozehřejeme lžičku kokosového oleje a tvoříme lívance. Průběžně můžeme olej přidávat. Z každé strany smažíme cca 1,5 minuty. Lívance servírujeme s čerstvým ovocem, pokapané jogurtem a sirupem podle chuti.
Lívance není nutné téměř sladit, při použití banánu a ochuceného mléka jsou lívance příjemně sladké samy o sobě. Záleží však na vaší chuti.