TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Domácímu sulcu s čerstvým chlebem se hned tak něco nevyrovná. Ideální pochoutka k pivu. Popadněte zástěry a hurá na přípravu této pochoutky.

Ingredience

8 vepřových nožiček
10 kuliček černého pepře
10 kuliček nového koření
1 lžička tymiánu
4 ks bobkového listu
1 mrkev
1 bulva celeru
1 petržel
cibule
100 ml octa
sůl

Postup

Vepřové nožičky řádně očistěte, zbavte štětin a opláchněte je ve studené vodě. Poté je vložte do hrnce, přidejte pepř, nové koření, tymián a bobkový list a vše zalijte dostatečným množstvím vody.

Vařte přiklopené pokličkou asi 2 hodiny. Maso by mělo změknout tak, aby šlo snadno vykostit jen pomocí prstů (vaření tedy může trvat i déle).

Uvařené nožičky vyjměte, nechte zchladnout a pečlivě vykostěte. Maso i s kůžemi nakrájejte na větší kousky. Nemelte ani nemixujte!

Vývar slijte přes síto zase do hrnce, osolte ho a povařte v něm očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu kromě cibule (trvá to asi 30 minut). Na posledních 5 minut přidejte najemno nakrájenou cibuli a ocet.

Do vývaru k zelenině vmíchejte maso. Vše nalijte do pekáče nebo obdélníkové formy a nechte v chladu ztuhnout. Pokud chcete, můžete přidat ještě vařené vejce nakrájené na kolečka.

Huspeninu nakrájejte na centimetrové plátky a podávejte s chlebem, otcem, cibulí a hlavně pivem, díky kterému vám po tomto vydatném pokrmu krásně slehne. Přejeme dobrou chuť.

Tags : k pivusulc

Nenechte si ujít další zajímavé články