TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Jde možná o netradiční spojení masa a citronu, ale dokud tento recept sami neochutnáte, neuvěříte, jak skvělý je.

Ingredience

4 vykoštěná kuřecí stehna
10 malých brambor
1 šálek kuřecího vývaru
2 lžíce hořčice
1 lžíce medu
3 polévkové lžíce citronu
1 lžička citronové kůry
1  celý citron
1 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
sůl, pepř
3 snítky rozmarýnu
čerstvá petrželka nebo pažitka na ozdobu

Postup

Předehřejte si troubu na 210 °C a oloupejte si česnek, omyjte si citrony a pořádně si opláchněte kuřecí maso. Nyní si v misce smíchejte kuřecí vývar, citronovou šťávu a kůru z citronu, med, hořčici, prolisovaný česnek a nasekaný rozmarýn.

Kuřecí stehna osolte, opepřete a na troše kvalitního olivového oleje je krátce osmahněte ze všech stran. Na každou stranu počítejte zhruba se 2 minutami.

Malé brambůrky si omyjte, rozpůlte a přidejte na pánev ke kuřecímu masu, aby se krátce opekly. K masu a bramborám do pánve přidejte citronovou omáčku a ještě na plátky nakrájenou půlku čerstvého a omytého citronu.

Vše v pánvi dobře promíchejte a pokrm osolte, opepřete a přendejte ho do trouby. Kuře s bramborami pečte přibližně 35 až 40 minut, dokud nebude kůžička u kuřátka pořádně křupavá.

Pokrm servírujte tak, že stehýnka nakrájíte na plátky a přidáte k nim trochu opečených brambor. Pokud máte doma čerstvou petrželku či pažitku, nasekejte ji nahrubo a dozdobte jí talíř.

Kuřecí stehna s bramborami ovšem můžete servírovat klidně přímo v pánvi. Každý si tak může nabrat, kolik bude jen chtít. Přejeme vám dobrou chuť.

Tip na závěr

Kuře na citronech můžete péct také vcelku. Pekáč si vymažte máslem, kuřátko opláchněte, nasolte, opepřete a dovnitř přidejte jeden celý nakrájený citron, trochu másla a pár snítek rozmarýnu.

 

 

Nenechte si ujít další zajímavé články