TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Jednoduchá česká verze světového dezertu. Věřte, že každá návštěva si pochutná.

Suroviny na 10 porcí

500 g měkkého tvarohu
1 šlehačka
šťáva z 1 citronu
6 plátků želatiny
150 g cukru
1 vanilkový cukr
dlouhé piškoty
250 ml mléka
rum podle chuti
kakao nebo nastrouhaná čokoláda

Postup

Želatinu namočte. Tvaroh, vanilkový cukr, krystal cukr a citronovou šťávu rozšlehejte.

Želatinu vyždímejte, rozpusťte ve vlažném mléce a zamíchejte do tvarohu. Lehce vmíchejte našlehanou šlehačku.

Do formy střídavě dávejte v mléce a rumu namočené piškoty a tvaroh. Posypte kakaem nebo nastrouhanou čokoládou a dejte na 4 hodiny do lednice.

Tags : tiramisu

Nenechte si ujít další zajímavé články