TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Suroviny

2 velké brambory
½ celeru
mořská sůl
1 citronu
2 lžíce másla
2 kachní prsa
černý pepř
cca 100 g višní ve sladkém nálevu
1 malá červené cibule
1 lžička cukru třtinového
1 lžička bramborového škrobu
čerstvá rukola

Postup

Nejprve si připravíme bramborovo- celerové pyré.

Brambory a celer očistíme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka, scedíme a rozmixujeme dohladka. Pyré dochutíme pár kapkami citronové šťávy. Na zjemnění přidáme 1 lžíci másla a podle potřeby osolíme.

Omytá a osušená kachní prsa očistíme, nařežeme zešikma na straně s kůží, osolíme a opepříme. Orestujeme je v rozpálené pánvi bez tuku nejdříve na straně s kůží, aby se z kůže vypekl tuk a byla křupavá (asi 2/3 celkového času).

Trochu přitlačíme, aby se kůže opekla rovnoměrně. Otočíme a opékáme na mírném plameni dále. V průběhu restování sbíráme vyškvařený tuk. Opečená kachní prsa přendáme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 10 minut.

Přikryjeme alobalem a necháme chvíli odpočinout. Před podáváním nakrájíme na tenké plátky. Višně scedíme a necháme okapat, šťávu odložíme na později. Červenou cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na troše kachního tuku dozlatova.

Přidáme višně a cukr a restujeme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme 1 lžíci másla, osolíme a opepříme. Podlijeme višňovou šťávou a vaříme na mírném ohni asi 10 minut. Pokud není omáčka dost kyselá, můžeme dochutit pár kapkami citronové šťávy.

Omáčku zahustíme 1 lžičkou bramborového škrobu, který jsme rozmíchali v troše studené vody a necháme přejít varem..

Tags : omáčka

Nenechte si ujít další zajímavé články