Začít rozhodně musíme pro nás Čechy asijskou klasikou, kterou je kung-pao. Tento pokrm pochází ze sečuánské oblasti.
Ingredience
750 g kuřecích prsou
1 hrstka loupaných arašídů
6 stroužků česneku
1 cibule
4–5 jarních cibulek
1 velký pórek
1 chili paprička
1 červená paprika
1 vejce
4 lžíce kukuřičného škrobu
1 větší lžíce namletých semínek koriandru
sůl
Marináda
6 lžic sójové omáčky
4 lžíce bílého vína
1 lžička glutamátu obohaceného o jemně mletý zázvor
3 lžíce třtinového cukru
2 lžičky kukuřičného škrobu
Postup
Nakrájíme kuřecí maso na malé kousky, osolíme ho, přidáme celé vejce, škrob a dobře promícháme.
Zprudka orestujeme na oleji v hluboké pánvi, přitom se snažíme od sebe oddělovat jednotlivé kousky masa. Přidáme arašídy, po chvíli nakrájený česnek na tenké plátky a stejně nakrájenou chilli papričku.Promícháme a chvíli restujeme.
Přidáme koriandr a nakrájenou zeleninu, dobře promícháme s masem a restujeme jen krátce, aby zelenina úplně nezměkla. Promícháme ingredience určené na zálivku a zalijeme jí pánev s masovou směsí a kung-pao doděláme. Podáváme s jasmínovou rýží.