TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Vláčné kynuté těsto, čokoládová náplň a neodolatelná vůně skořice, kakaa a kávy.

Suroviny na 12 porcí

Na těsto

500 g hladké mouky
9 g sušeného droždí
240 ml teplého mléka
1 a ½ lžičky vanilkového extraktu
špetka soli
50 g cukru
85 g medu
1 vejce
2 žloutky
140 g másla

Na čokoládovou náplň

340 g hořké čokolády
170 g másla
100 g cukru
30 g kakaa
9 g skořice
15 g instantní kávy
100 g třtinového cukru

Postup

Vyšlehejte vejce, žloutky, vanilkový extrakt, cukr a med. Přilijte mléko s droždím a promíchejte. Po částech vmíchejte mouku a poté máslo. Nechte 30 minut kynout. Poté těsto zpracujte rukama a rozdělte na dvě části. Nechte kynout 2 hodiny.

Čokoládu a máslo rozpusťte a smíchejte se zbylými ingrediencemi.

Z těst vyválejte obdélníky a potřete čokoládou směsí. Těsto smotejte do rolády. Podélně rozkrojte a zapleťte tak, aby rozkrojená část byla nahoře. Potřete mlékem a pečte při 190 ºC asi 40 minut.

Nenechte si ujít další zajímavé články