TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Tradice podávat o Štědrém večeru houbového kubu se dodržuje v mnoha rodinách. Pokud chcete tento pokrm z krup, který byl původně určen chudým, povýšit na slavnostní jídlo, ozdobte jej tučným škvarkovým chipsem a podávejte k němu bílé jemně kořeněné víno.

Ingredience

200 g pohankových krup
2 lžíce sušených hub (namočených)
1 větší cibule
2 stroužky česneku
200 ml rybího vývaru
lžíce sádla
sůl, pepř
vepřové ucho

Postup

Na rozpáleném sádle osmažíme dozlatova nakrájenou cibuli. Když zezlátne, přidáme rozdrcený česnek a pohanku, osolíme, opepříme a zalijeme rybím vývarem, přidáme scezené houby a dusíme, dokud pohanka nezměkne.

Vepřové ucho uvaříme v osolené vodě doměkka, necháme vychladnout, nastříháme nůžkami na proužky (šířka cca 1,5 cm), necháme několik hodin sušit a poté usmažíme v rozpáleném sádle dokřupava. Kubu dáme do zapékací misky a v troubě předehřáté na 200 °C zapečeme dozlatova. Podáváme s křupavým škvarkem.

„Výtečnou volbou je Veltlínské zelené Víno Mikulov Sommelier Club vychlazené na 9-11°C. Z tohoto spojení chutí budete zaručeně příjemně překvapeni,“ říká sommelier.

 

Tags : KubaVánoce

Nenechte si ujít další zajímavé články

Záhada Terakotové armády: Působili na čínském císařském dvoře sochaři z antického Řecka?
enigmaplus.cz

Záhada Terakotové armády: Působili na...

Když byl v roce 1974 v Číně...
Pomocníci pro teplou snídani
panidomu.cz

Pomocníci pro teplou snídani

Zvláště teď v zimě přijde teplé sousto...
Dům roku, který se zrodil ve sklepě
rezidenceonline.cz

Dům roku, který se zrodil ve...

Když tato zajímavá rezidence získala celosvětové...
Bernášková utekla manželovi za kamarádem?
nasehvezdy.cz

Bernášková utekla manželovi...

Sotva skončilo patnáctileté...
Koněpruské jeskyně a javoříčští netopýři už se probouzí
epochanacestach.cz

Koněpruské jeskyně a javoříčští...

Hlavní sezóna zpřístupněných jeskyní sice začne...
Měsíční Grand Canyon? Obří kaňony vznikly během několika minut
21stoleti.cz

Měsíční Grand Canyon? Obří...

Při pohledu na Grand...
Na dvoře Ludvíka XIV.: Servíruje se bešamel a vidlička je ďáblův nástroj
epochaplus.cz

Na dvoře Ludvíka XIV.: Servíruje...

Lžíce, vidlička a nůž, to je základ příboru, který...
Tajemný Klášterec nad Orlicí: Ďáblové pod omítkou svatostánku?
epochalnisvet.cz

Tajemný Klášterec nad Orlicí:...

Kostel Nejsvětější Trojice najdeme v podhůří...
Nikdy jí tu faleš neodpustíme!
skutecnepribehy.cz

Nikdy jí tu faleš neodpustíme!

Kolegyni jsem považovala za svůj vzor. Nakonec jsem...
Všechno jsme spolu zvládli
nejsemsama.cz

Všechno jsme spolu zvládli

Když už jsem myslela, že se budu...
Velikonoční menu v restauraci The Artisan
iluxus.cz

Velikonoční menu v...

Jaro přináší nejen...
5 vyvrácených mýtů o čaji: Jeho domovinou není Čína
historyplus.cz

5 vyvrácených mýtů o čaji:...

„Čajovník je zřejmě nejstarší kulturní rostlinou světa....