Chléb by měl být asi tři dny starý. Po jeho rozvaření získáte hustý, sytý pokrm. Se sýrem a houbami vás jeho chuť mile překvapí.
Potřebujete
400 g starého chleba
1 l vývaru
200 g hub
100 g tvrdého sýra
olivový olej
máslo
sůl
případně čerstvou petrželku na ozdobu
Postup
Vývar se třemi lžícemi olivového oleje přiveďte k varu. Pak přidejte chleba nakrájený na kousky a míchejte, až vznikne jednolitá směs. Tu nechte za častého míchání vařit další půlhodinu.
Houby očistěte, nakrájejte je na plátky a orestujte na pánvi na troše oleje, osolte a opepřete.
Polovinu chlebového vývaru nalijte do zapékací mísy, přidejte orestované houby, polovinu sýra nastrouhaného na hoblinky a zalijte zbylou polovinou vývaru.
Navrch nasypte zbylé sýrové hoblinky, přidejte několik oříšků másla a dejte na několik minut grilovat do trouby při zhruba 200 °C. Servírujte ozdobené zbylými kousky hub, případně trochou sýra a petrželkou.