Chuťově výraznější a máslově jemná konzistence vás překvapí.
Ingredience
250 g vepřových jater
200 g másla
1 cibule
1 stroužek česneku
1 dl brandy
2 snítky rozmarýnu (čerstvého)
sůl, pepř, olej
Postup
Očistěte játra, zbavte je blan a nakrájejte na stejně velké kusy. Na pánvi rozehřejte 50 g másla s troškou oleje, přidejte nasekanou cibuli a česnek. Restujte při střední teplotě, dokud cibule nezměkne. Pak zvyšte teplotu, přidejte játra a celý rozmarýn.
Restujte, dokud se játra zvenku nezatáhnou. Uvnitř by měla zůstat měkká a pružná. Přilijte brandy a vše nechte chvíli při vysoké teplotě flambovat, dokud se alkohol zcela nevypaří.
Vytáhněte snítky rozmarýnu. Opečená játra vložte do mixéru a za postupného přidávání 170 g másla mixujte dohladka. Nakonec dochuťte solí a pepřem. Směs vlijte do nádoby, ve které budete paštiku servírovat, a povrch přelijte 30 g přepuštěného másla. Dejte do lednice vychladit.