Cizrnu nechte přes noc namočit a druhý den ji uvařte, nebo použijte cizrnu z plechovky.
Potřebujete
240 g vařené cizrny
400 g loupaných rajčat
1 červenou papriku
1 chilli papričku
2 lžíce oleje
1 lžičku kmínu
1 lžičku kurkumy
1 lžičku garam masala
1 cibuli
2 stroužky česneku
200 ml kokosového mléka
sůl, pepř
čerstvý koriandr
Postup
Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno. Na pánvi rozpalte olej a restujte na něm cibuli asi 5 minut, přidejte česnek a restujte ještě minutu.
Přidejte loupaná rajčata, nadrobno nakrájenou papriku a chilli papričku a nechte vařit asi 10 minut na mírném ohni. Pak přilijte kokosové mléko, přidejte všechno koření, vše důkladně promíchejte a nechte povařit asi 10–15 minut, až omáčka zhoustne.
Nakonec vsypejte cizrnu, dochuťte solí a pepřem a asi 5 minut povařte. Posypejte nasekaným čerstvým koriandrem a ihned podávejte. Skvěle chutná s rýží nebo chlebovými plackami.